Recept
« Terug naar recepten
Broodquiche met prei en tomaat
PT40M
Broodquiche met prei en tomaat
Een heerlijk broodquiche met prei en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
voorlichtingsbureau brood
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodquiche met prei en tomaat te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in van 26 centimeter doorsnede. Snijd van het brood de korstjes af en rol ze iets uit. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk ze stevig aan. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes met 1 teentje uitgeperste knoflook en de tijm 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem. Klop in een kom 3 eieren los met 1 deciliter room, zout en peper en schenk dit over de prei. Verdeel er 100 gram abdijkaas in blokjes over. Snijd 2 tomaten in plakjes, laat ze even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de vulling. Stroi er wat tijm over, maal er zwarte peper boven en sprenkel er wat olijfolie over. Bak de quiche in de oven van 200 graden in 25 minuten bruin en gaar.