Recept
« Terug naar recepten
Broodrollen met groentevulling
PT100M
Broodrollen met groentevulling
Een heerlijk broodrollen met groentevulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodrollen met groentevulling te bereiden
De gist in een beslagkom brokkelen en met het water gladroeren. Met gezeefde bloem,suiker, zout en olie tot een soepel deeg kneden. Afgedekt met een vochtige doek 45 minuten laten rijzen. Voor de vulling de spinazie laten ontdooien en goed laten uitlekken. Grof hakken. De uitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. De tomaten in dunne plakken snijden. Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak nogmaals kort kneden. Het moet soepel , maar relatief zacht en luchtig zijn. In 2 helften verdelen. Elk stuk op bakpapier uitrollen tot 30x40 cm. De stukken bakpapier met deeg op bakplaten leggen. De spinazie en de uitjes in het midden van de rechthoeken leggen. De goudse kaas raspen en vermengen met de smeerkaas en de eierdooiers. Op de spinazie scheppen. Dan de plakjes tomaat erop leggen. De vulling bedekken met het deeg. De oven voorverwarmen op 200 graden. De stukken deeg bestrijken met losgeklopt eiwit en bestrooien met parmezaanse kaas. Onder in de oven na elkaar 30 minuten bakken.
djmagich zegt: