Recept
« Terug naar recepten
Broodslangen met worstjes
PT50M
Broodslangen met worstjes
Een heerlijk broodslangen met worstjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodslangen met worstjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 langwerpige lappen van 25 x 40 cm.
Snijd de lappen elk in 10 repen van 5 x 15 cm.
Laat de cocktailworstjes goed uitlekken en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
Leg op elke reep deeg 3 worstjes.
Vouw het deeg over de cocktailworstjes dicht en druk de naden goed aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de rolletjes er met de naden naar beneden in 'S-vorm' op.
Draai aan een kant een punt als staart en verdik de andere kant een beetje voor de kop.
Bestrijk de slangen met wat losgeklopt ei.
Prik in elke kop 2 krenten als ogen.
Bak de broodslangen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen en leg ze op een dienblad
Bereid het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 2 langwerpige lappen van 25 x 40 cm.
Snijd de lappen elk in 10 repen van 5 x 15 cm.
Laat de cocktailworstjes goed uitlekken en dep ze droog met een stuk keukenpapier.
Leg op elke reep deeg 3 worstjes.
Vouw het deeg over de cocktailworstjes dicht en druk de naden goed aan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de rolletjes er met de naden naar beneden in 'S-vorm' op.
Draai aan een kant een punt als staart en verdik de andere kant een beetje voor de kop.
Bestrijk de slangen met wat losgeklopt ei.
Prik in elke kop 2 krenten als ogen.
Bak de broodslangen in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze afkoelen en leg ze op een dienblad
judithk zegt: