KookJij

Broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen

Een heerlijk broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Caribische Lekkernijen Rosamund Grant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen te bereiden

Oven op 180 gr C.
De sneetjes brood aan beide kanten met zachte boter besmeren en elk sneetje in 4en snijden.
Leg de stukjes brood in de ovenschaal. wat rechtop en elkaar wat overlappend.
Klop in de kom de koffiemelk of slagroom + de melk + de speculaaskruiden + de suiker + de eieren goed door elkaar met een garde en giet deze vloeistof over de sneetjes brood in de ovenschaal.
Bestrooi het geheel met rozijnen en laat de schotel minstens 30 minuten staan om de smaken in te laten trekken.
Bestrooi de schotel dan met een beetje nootmuskaat en schuif de schaal in de oven. Laat het in ong 30 a 40 minuten stollen en goudbruin worden.
Bestrooi met poedersuiker vóór het serveren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Daar ik niet zo van rozijnen hou, heb ik gewelde pruimen klein gesneden en die gebruikt.
Dit gerecht kun je zowel koud als warm eten. We hebben een restje zelfs bij de koffie op.
Ook lekker (warm) met een bolletje ijs en wat slagroom. (zie foto)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst