Daar ik niet zo van rozijnen hou, heb ik gewelde pruimen klein gesneden en die gebruikt.
Dit gerecht kun je zowel koud als warm eten. We hebben een restje zelfs bij de koffie op.
Ook lekker (warm) met een bolletje ijs en wat slagroom. (zie foto)
Recept
« Terug naar recepten
Broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen
PT60M
Broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen
Een heerlijk broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Caribische Lekkernijen Rosamund Grant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodtaartje met speculaaskruiden en rozijnen te bereiden
Oven op 180 gr C.
De sneetjes brood aan beide kanten met zachte boter besmeren en elk sneetje in 4en snijden.
Leg de stukjes brood in de ovenschaal. wat rechtop en elkaar wat overlappend.
Klop in de kom de koffiemelk of slagroom + de melk + de speculaaskruiden + de suiker + de eieren goed door elkaar met een garde en giet deze vloeistof over de sneetjes brood in de ovenschaal.
Bestrooi het geheel met rozijnen en laat de schotel minstens 30 minuten staan om de smaken in te laten trekken.
Bestrooi de schotel dan met een beetje nootmuskaat en schuif de schaal in de oven. Laat het in ong 30 a 40 minuten stollen en goudbruin worden.
Bestrooi met poedersuiker vóór het serveren.
De sneetjes brood aan beide kanten met zachte boter besmeren en elk sneetje in 4en snijden.
Leg de stukjes brood in de ovenschaal. wat rechtop en elkaar wat overlappend.
Klop in de kom de koffiemelk of slagroom + de melk + de speculaaskruiden + de suiker + de eieren goed door elkaar met een garde en giet deze vloeistof over de sneetjes brood in de ovenschaal.
Bestrooi het geheel met rozijnen en laat de schotel minstens 30 minuten staan om de smaken in te laten trekken.
Bestrooi de schotel dan met een beetje nootmuskaat en schuif de schaal in de oven. Laat het in ong 30 a 40 minuten stollen en goudbruin worden.
Bestrooi met poedersuiker vóór het serveren.