Recept
« Terug naar recepten
Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
PT15M
Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
Een heerlijk bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
44
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella te bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en leg deze op een ovenplateau met vetvrij papier.
Besprenkel het stokbrood met olijfolie. Strooi hierover fijngesneden knoflook en kruid ze met peper en zout. Bak vervolgens de stokbroodsneetjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze daarna buiten de oven afkoelen. Snijd in de tussentijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood. Strooi hierover de basilicum. Snijd daarna de mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over het stokbrood. Kruid de mozzarella met peper en zout.
Zet de bruschette vervolgens terug in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella 5 minuten smelten. Haal ze daarna uit de oven en serveer meteen!
Besprenkel het stokbrood met olijfolie. Strooi hierover fijngesneden knoflook en kruid ze met peper en zout. Bak vervolgens de stokbroodsneetjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze daarna buiten de oven afkoelen. Snijd in de tussentijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood. Strooi hierover de basilicum. Snijd daarna de mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over het stokbrood. Kruid de mozzarella met peper en zout.
Zet de bruschette vervolgens terug in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella 5 minuten smelten. Haal ze daarna uit de oven en serveer meteen!
Floriaan Mathysen Gerst zegt:
Groet, Floriaan Mathysen Gerst