Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen met spek
PT60M
Bruine bonen met spek
Een heerlijk bruine bonen met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen samenstelling
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen met spek te bereiden
Marineer de speklappen in de ketjap, citroensap, djahe, kurkuma, sambal, peper en de knoflook. Het liefst enkele uren laten doortrekken in de marinade.
Bak vervolgens de speklappen in het marinade vocht en wat boter gaar en gril ze nadien af onder de gril op 185 graden voor een mooi bruin kostje.
Bak de uien en meng die door de opgewarmde bruine bonen.
Serveer dit met gekookte aardappels of witte rijst.
Bak vervolgens de speklappen in het marinade vocht en wat boter gaar en gril ze nadien af onder de gril op 185 graden voor een mooi bruin kostje.
Bak de uien en meng die door de opgewarmde bruine bonen.
Serveer dit met gekookte aardappels of witte rijst.
HarryLohr zegt: