Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep
PT180M
Bruine bonensoep
Een heerlijk bruine bonensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep te bereiden
Week de bruine bonen gedurende 1 nacht in een grote pan met water en zout.
Breng de bruine bonen met het weekwater aan de kook en laat gedurende ca. 90 minuten koken tot dat de bonen goed gebarsten zijn. Voeg dan de schenkel en het mergpijpje, de klein gesneden ui, de laurierblaadjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Snijd ondertussen de knolselderij en de aardappel in blokjes, snijd ook wat van het groen van de knolselderij klein, de prei in kwart ringen, voeg dit toe als de schenkel gaar is en de merg uit het mergpijpje is gekookt. Voeg de groente toe, breng opnieuw aan de kook tot dat de knolselderij gaar is, dan is de rest ook gaar.
Verwarm de rookworst en geef die er apart bij.
Heerlijk met vers gebakken stokbrood besmeerd met wat boter.
Breng de bruine bonen met het weekwater aan de kook en laat gedurende ca. 90 minuten koken tot dat de bonen goed gebarsten zijn. Voeg dan de schenkel en het mergpijpje, de klein gesneden ui, de laurierblaadjes toe, breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 1 uur zachtjes koken. Snijd ondertussen de knolselderij en de aardappel in blokjes, snijd ook wat van het groen van de knolselderij klein, de prei in kwart ringen, voeg dit toe als de schenkel gaar is en de merg uit het mergpijpje is gekookt. Voeg de groente toe, breng opnieuw aan de kook tot dat de knolselderij gaar is, dan is de rest ook gaar.
Verwarm de rookworst en geef die er apart bij.
Heerlijk met vers gebakken stokbrood besmeerd met wat boter.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Om de inweek-tijd van de bruine bonen te verkorten kan men ze ook in heet water met zout laten weken, de inweektijd is dan ca. 4 uur.