Recept
« Terug naar recepten
Brulbabykoekjes
PT30M
Brulbabykoekjes
Een heerlijk brulbabykoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mieke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brulbabykoekjes te bereiden
Meng bakmeel, suiker en zout.
Doe de boter erbij en snijd deze tot heel kleine stukjes.
Kneed er met de hand een deeg van. Laat dit 1 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi het aanrecht met wat meel en rol het deeg uit tot een lap van ½ cm. Steek hier met een wijnglas 20 koekjes uit en leg deze op een bakplaat.
Steek met behulp van een appelboor de mondjes uit.
Bak de koekjes 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt een paar stukjes chocolade in een schaaltje in de magnetron.
Maak een garneerspuitje en spuit hiermee een haarkrul op alle babygezichtjes. Met wat gesmolten chocolade kun je ook de oogjes vastplakken.
Doe de boter erbij en snijd deze tot heel kleine stukjes.
Kneed er met de hand een deeg van. Laat dit 1 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi het aanrecht met wat meel en rol het deeg uit tot een lap van ½ cm. Steek hier met een wijnglas 20 koekjes uit en leg deze op een bakplaat.
Steek met behulp van een appelboor de mondjes uit.
Bak de koekjes 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt een paar stukjes chocolade in een schaaltje in de magnetron.
Maak een garneerspuitje en spuit hiermee een haarkrul op alle babygezichtjes. Met wat gesmolten chocolade kun je ook de oogjes vastplakken.
m zegt: