KookJij

Bruschetta met toscaanse tomatensalade

Een heerlijk bruschetta met toscaanse tomatensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sligro/ven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruschetta met toscaanse tomatensalade te bereiden

kruis de tomaten in.Leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze.Pers de knoflook boven een schaal.Maak een dressing door citroensap,olijfolie,peper en zout door de knoflook te mengen.halveer de paprika's leg ze omgekeerd op een rooster en zet ze onder een hete grill totdat het velletje openbarst en ze zwart geblakerd zijn.Verwijder het vel en snijd de paprika's in reepjes.snijd het brood schuin in dikke plakken en leg ze in de schaal met dressing zodat al het vocht door het brood wordt opgenomen.Voeg eventueel extra olijfolie toe.snijd de tomaten in plakken en rangschik ze met de paprika's,kappertjes,gehalveerde ansjovis en olijven op het brood.strooi de basilicum erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor de leuke reactie, Marijke
LOOSVELT CHRISTA

LOOSVELT CHRISTA zegt:
zeer lekker, volledig mijn zomerse smaak