Recept
« Terug naar recepten
Brusselse kaastaart
PT100M
Brusselse kaastaart
Een heerlijk brusselse kaastaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brusselse kaastaart te bereiden
Zeef de bloem, voeg de boter toe en snijd de boter klein met twee messen.Voeg de overige ingredienten voor het deeg toe en kneed er snel een soepel deeg van.Vorm een bal van het deeg en laat het deeg ingepakt in huishoudfolie 30 min in de koelkast rusten.
Maak intussen de vulling.Klop alle ingredienten behalve de appelcompote door elkaar tot een gladde massa.
Verwarm de oven op 180°C beboter een pievorm.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en bekleed de taartvorm met het deeg.Giet de appelcompte in de vorm;strijk de bovenkant glad.Schep voorzichtig de roomkaasvulling op de appelcompote.Zet de taart 50-55 min in de oven;Na 50 min steek een prikker in de vulling ,als die er droog uitkomt is de taart gaar.Laat de taart afkoelen op een rooster.
Maak intussen de vulling.Klop alle ingredienten behalve de appelcompote door elkaar tot een gladde massa.
Verwarm de oven op 180°C beboter een pievorm.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit en bekleed de taartvorm met het deeg.Giet de appelcompte in de vorm;strijk de bovenkant glad.Schep voorzichtig de roomkaasvulling op de appelcompote.Zet de taart 50-55 min in de oven;Na 50 min steek een prikker in de vulling ,als die er droog uitkomt is de taart gaar.Laat de taart afkoelen op een rooster.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
Nicolette zegt:
mdc zegt:
het is een taartvorm met gladde rand.Ik heb het noch nooit met zelfrijzende bloem gemaakt, in Duitsland niet te krijgen.Je kunt het eens proberen.
Groetjes :)en veel succes