KookJij

Brutti ma buoni (lelijk, maar lekker)

Een heerlijk brutti ma buoni (lelijk, maar lekker) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: O.G.Costa
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brutti ma buoni (lelijk, maar lekker) te bereiden

De amandelen blancheren en ze afwrijven met een doek zodat je het pelletje meehebt. Leg ze op een bakplaat en zet ze in een zeer warme oven om ze te roosteren. Als ze geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en hakt ze dan heel fijn. Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er lepeltje voor lepeltje de amandelen bij, de suiker, kaneel en vanillesuiker. Doe het mengsel in een pan en laat op een zeer zacht vuur 30 minuten uitdrogen. Vergeet niet regelmatig te roeren. Neem dan de pan van het vuur en maak met een lepel hoopjes, zonder vaste vorm (ze moeten brutti=lelijk zijn) op een beboterd bakblik. Bak gedurende 40 minuten in een oven van 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ghin ghin

ghin ghin zegt:
lekker:p
Nancy

Nancy zegt:
vergeet bij mijn variant aan te geven dat je de amandelen moet fijnhakken in de hakmolen....
Nancy

Nancy zegt:
Ik heb nog een variant die een stuk sneller is en ook reuze lekker:
300 gram amandelen
300 gram witte basterdsuiker
4 eiwitten
Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er de suiker aan toe. Laat een wokpan warm worden, doe de amandelen hierin en laat ze heel even warm worden. Doe het eiwit hierbij en roer alles door totdat je merkt dat het een beetje 'loslaat' van de zijkant van de pan. Pak dan een bakplaat en maak met een lepel hoopjes op het bakblik (met bakpapier eronder). 40 minuten in een oven van 180 graden en smullen maar....:p
willem

willem zegt:
:)hoi Marijke dit is eigenlijk een afleiding van merenge beslag, alleen gaat die rechtstreeks de oven in.
nou het lijkt me lekker een idee voor sinterlkaas menu.

;)groetjes Willem