Recept
« Terug naar recepten
Bucatini met Tiroler speck
PT30M
Bucatini met Tiroler speck
Een heerlijk bucatini met tiroler speck recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proven: pasta à volonté
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bucatini met Tiroler speck te bereiden
1. Kook de pasta al dente in 4 liter gezouten water.
2. Snij de kaas in dobbelsteentjes van 1/2 centimeter. Snij het vlees in reepjes en bak het goudbruin in de olie.
3. Giet de pasta af en vermeng met het speck, de bouillon, de boter en de kaas. Breng op smaak met peper en laat nog even doorwarmen.
4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een plukje luzernescheutjes.
2. Snij de kaas in dobbelsteentjes van 1/2 centimeter. Snij het vlees in reepjes en bak het goudbruin in de olie.
3. Giet de pasta af en vermeng met het speck, de bouillon, de boter en de kaas. Breng op smaak met peper en laat nog even doorwarmen.
4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een plukje luzernescheutjes.
john zegt:
Opmerking
Tiroler speck: nee, geen spek, maar een traditionele, licht gezouten en gerookte ham uit Tirol. Ze wordt gekruid met, onder meer, zwarte peper, piment, knoflook en jeneverbes. U kunt ze in dit recept ook vervangen door prosciutto of pancetta.
Deze opmerking is niet juist.
Tiroler Speck wordt bereid van het rug- of buikspek van het varken en zeker niet van het dijbeen van de achterpoot van het varken zoals ham.
De bereidingswijze zoals omschreven is wel min of meer juist.
De naam Tiroler Speck is een beschermde naam.
Met een beetje googlen vind je de juiste omschrijving.
Pancetta zoals vermeld in het recept is ook buikspek, de naam afgeleid van het Italiaanse woord "pancia" wat buik betekent.
John.