KookJij

Bulgogi

Een heerlijk bulgogi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bulgogi te bereiden

Snijd het vlees in hele dunne plakjes. Dit gaat beter als het vlees iets bevroren is. Mix alle ingrediënten in een kom en voeg het vlees toe. Marineer alles minimaal 1 uur. Warm een tafelgrill voor en leg het vlees er in kleine porties op. Laat het vlees grillen totdat het gaar is. Haal het vlees van de grill en leg er een andere portie op. Serveer het vlees met sla en sesambladeren. De Koreanen nemen een blaadje sla, leggen het vlees erop, smeren er wat rode pepersaus of sojasaus op en vouwen het blad samen. Vervolgens steek je het hele pakketje in je mond. Als extra kun je ook nog wat hele knoflookteentjes en shiitake paddestoelen mee grillen die je vervolgens ook in het slablaadje rolt en opeet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst