Recept
« Terug naar recepten
Bulgogi
PT30M
Bulgogi
Een heerlijk bulgogi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bulgogi te bereiden
Snijd het vlees in hele dunne plakjes. Dit gaat beter als het vlees iets bevroren is. Mix alle ingrediënten in een kom en voeg het vlees toe. Marineer alles minimaal 1 uur. Warm een tafelgrill voor en leg het vlees er in kleine porties op. Laat het vlees grillen totdat het gaar is. Haal het vlees van de grill en leg er een andere portie op. Serveer het vlees met sla en sesambladeren. De Koreanen nemen een blaadje sla, leggen het vlees erop, smeren er wat rode pepersaus of sojasaus op en vouwen het blad samen. Vervolgens steek je het hele pakketje in je mond. Als extra kun je ook nog wat hele knoflookteentjes en shiitake paddestoelen mee grillen die je vervolgens ook in het slablaadje rolt en opeet.