MET VLEES:
""""""""""""""""""
* Het vlees is in reepjes gesneden of in blokjes.We bakken het om en om in de bumbu tot een mooie kleur is ont-
staan.Doen alles in een grotere pan en voegen alles toe behalve de santen.
Nu eerst een 1/2 - 1/1 uur laten sudderen en de hoeveelheid vocht op peil houden.
Dan de santen er bij doen en laten inkoken tot de santen de olie gaat afgeven (± 30-45 minuten)
MET DE EIEREN :
""""""""""""""""""""""""
Eerst de eieren hard koken en pellen.
We kunnen nu meteen alles bij elkaar doen na het fruiten
van de bumbu en de eieren in het santen-mengsel 1/2 uurtje laten sudderen.
Recept
« Terug naar recepten
Bumbu Besengè(k)h
PT60M
Bumbu Besengè(k)h
Een heerlijk bumbu besengè(k)h recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bumbu Besengè(k)h te bereiden
*Pureer of tjobek de ingredienten voor de tjobek.
*Fruit de kruidenpasta in de olie
*Bak de stukken kip om em om mooi bruin
*Doe in een grote(re) pan en voeg water of bouillon toe en verhit
*Doe dan alle andere ingredienten er bij en roer tot het kookt.
*Draai het vuur laag en laat net zo lang sudderen tot olie zich
af scheidt van de santen.Houd dan verder warm
*Fruit de kruidenpasta in de olie
*Bak de stukken kip om em om mooi bruin
*Doe in een grote(re) pan en voeg water of bouillon toe en verhit
*Doe dan alle andere ingredienten er bij en roer tot het kookt.
*Draai het vuur laag en laat net zo lang sudderen tot olie zich
af scheidt van de santen.Houd dan verder warm
joop van rij zegt: