Recept
« Terug naar recepten
Butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten
PT40M
Butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten
Een heerlijk butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Butternut gevuld op een nestje van safraanrijst en groenten te bereiden
Butternut in 4 verdelen, haal de zaadjes eruit en hol uit. Het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
Ajuin in zeer fijne blokjes snijden.
Paprika's in zeer fijne blokjes snijden.
Spoel de rijst goed af onder stromend water.
Gehakt mengen met het eike de kuiden, chapelure, mosterd en een deel van de groenten evenzeer 2 soeplepels rijst eronder mengen.
Vul de butternutten op met het gehakt en besrooi met olijolie.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak deze +/- 30 min gaar.
Boter in een pan goed laten opwarmen, de rijst en de rest van de groenten evenzeer het overgebleven gehakt ( balletjes van maken). Kruid dit alles zeer goed af en voeg melk en safraan toe. Laat op een zacht vuur sudderen +/- 15 min de melk is opgenomen door de rijst en deze is juist beetgaar.
Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met gemalen zwarte peper en basilicum.
Ajuin in zeer fijne blokjes snijden.
Paprika's in zeer fijne blokjes snijden.
Spoel de rijst goed af onder stromend water.
Gehakt mengen met het eike de kuiden, chapelure, mosterd en een deel van de groenten evenzeer 2 soeplepels rijst eronder mengen.
Vul de butternutten op met het gehakt en besrooi met olijolie.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak deze +/- 30 min gaar.
Boter in een pan goed laten opwarmen, de rijst en de rest van de groenten evenzeer het overgebleven gehakt ( balletjes van maken). Kruid dit alles zeer goed af en voeg melk en safraan toe. Laat op een zacht vuur sudderen +/- 15 min de melk is opgenomen door de rijst en deze is juist beetgaar.
Serveer dit gerecht zeer warm en werk af met gemalen zwarte peper en basilicum.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.