Dit heerlijke snoep maakten wij met St.Maarten
voor de zaak, om te strooien voor de kinderen.
Echt de kinderen weten de weg naar ons toe :D
Recept
« Terug naar recepten
Butterscotch
PT25M
Butterscotch
Een heerlijk butterscotch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
- personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Butterscotch te bereiden
Vet een hoge bakplaat van ± 33 bij 23 cm lichtjes in.
Doe alle ingrediënten, behalve de vanille-essence,
in een grote pan met dikke bodem. Verwarm het
geheel al roerend boven een matig vuur: de suiker
moet volledig zijn opgelost voor de massa kookt.
Verhit de siroop in 7- 9 min tot een temperatuur van
150°C is bereikt. Als je een drupje in koud water
laat vallen, moet het brosse sliertjes vormen.
Werk voorzichtig, het is loeiheet! En kinderen uit de buurt houden.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille-essence toe.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Als het iets stevig is geworden, teken je er met dik mes
blokjes op. Vet het snijblad in zodat het niet aan de butterscotch blijft plakken.
Af laten koelen en hard laten worden. Uit de vorm halen, in
blokjes breken en in een luchtdichte trommel bewaren.
Doe alle ingrediënten, behalve de vanille-essence,
in een grote pan met dikke bodem. Verwarm het
geheel al roerend boven een matig vuur: de suiker
moet volledig zijn opgelost voor de massa kookt.
Verhit de siroop in 7- 9 min tot een temperatuur van
150°C is bereikt. Als je een drupje in koud water
laat vallen, moet het brosse sliertjes vormen.
Werk voorzichtig, het is loeiheet! En kinderen uit de buurt houden.
Haal de pan van het vuur en voeg de vanille-essence toe.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Als het iets stevig is geworden, teken je er met dik mes
blokjes op. Vet het snijblad in zodat het niet aan de butterscotch blijft plakken.
Af laten koelen en hard laten worden. Uit de vorm halen, in
blokjes breken en in een luchtdichte trommel bewaren.
Daniël Oosterhuis zegt: