Recept
« Terug naar recepten
Cajun garnalen en garnalenfond
PT25M
Cajun garnalen en garnalenfond
Een heerlijk cajun garnalen en garnalenfond recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erik Porsul
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
USA Cookbook, Sheila Lukins
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cajun garnalen en garnalenfond te bereiden
Breek de kop van de garnalen af, verwijder het pantser van de staart (staartje zelf laten zitten) en doe deze met 1/2 l water in de (steel)pan. Breng dit langzaam aan de kook, en zet het geheel (zonder deksel) op laag vuur op het sudderplaatje, zodat het nog net kookt. Naar smaak knoflookpasta, zout en/of gemengde peper toevoegen (maar dat kan later vóór feitelijk gebruik óók).Laat het geheel inkoken tot het nog nèt vloebaar is (je kunt altijd nog wat water toevoegen als het iets te hard is gegaan).
Zeef de koppen en schalen eruit, laat het geheel iets afkoelen en giet het in een ijsblokjesbakje. Invriezen en later in een ziplockzakje bewaren in de vriezer!
Tijdens het kookproces het maïsmeel met de droge kruiderijen vermengen en in een schaal doen.
De melk in een kom doen, en de garnalen er in omschudden. Met de schuimspaan de garnalenstaarten bij het maïzena/kruidenmengsel doen en weer goed omschudden, zodat ze helemaal bedekt zijn. Overtollig poeder afschudden en 2 à 3 minuutjes laten drogen.
De olie verhitten in de koekenpan, en de garnalen onder continu omscheppen met een stuk of wat tegelijk op hoog vuur goudbruin bakken (plm. 3 min. per 'portie').
Met de schuimspaan uit de olie halen, even uit laten lekken op keukenpapier en serveren met wat brood en de tartaarsaus en een droge witte wijn.
Zeef de koppen en schalen eruit, laat het geheel iets afkoelen en giet het in een ijsblokjesbakje. Invriezen en later in een ziplockzakje bewaren in de vriezer!
Tijdens het kookproces het maïsmeel met de droge kruiderijen vermengen en in een schaal doen.
De melk in een kom doen, en de garnalen er in omschudden. Met de schuimspaan de garnalenstaarten bij het maïzena/kruidenmengsel doen en weer goed omschudden, zodat ze helemaal bedekt zijn. Overtollig poeder afschudden en 2 à 3 minuutjes laten drogen.
De olie verhitten in de koekenpan, en de garnalen onder continu omscheppen met een stuk of wat tegelijk op hoog vuur goudbruin bakken (plm. 3 min. per 'portie').
Met de schuimspaan uit de olie halen, even uit laten lekken op keukenpapier en serveren met wat brood en de tartaarsaus en een droge witte wijn.