Recept
« Terug naar recepten
Cajun kip met rijst
PT45M
Cajun kip met rijst
Cajun kip met rijst
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Lidl receptkaart, USA
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cajun kip met rijst te bereiden
- Snij de kippenbouten in twee stukken.
- Breng een flinke pan met water aan de kook, voeg twee thelepels zout toe en leg de kip in het water.
- Draai het vuur heel laag en laat 20 minuten heel zacht koken met het deksel op de pan.
- Maak ondertussen de marinade, pel en snipper de knoflooktenen.
- Meng de paprikapoeder, tijmblaadjes, tomatenketchup, sambal, gepelde tomaten, balsamico azijn, mosterd, knoflook en olie.
- Pureer met de staafmixer tot een egale saus.
- Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken en leg de warme kip in een schaal.
- Giet nu de marinade erover, dek af en laat afkoelen.
- De kip kan eventueel een halve dag in de koelkast worden bewaard.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de peultjes schoon, kook in drie minuten gaar en spoel ze koud.
- Snij de peultjes in kleine stukken.
- Spoel de mais af.
- Meng de gare rijst, peultjes en maïs met het sap van de limoen en voeg de fijngesneden bosui toe.
- Dek het af en bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
- Neem de kip uit de marinade.
- Gril de kip op een matig warme plek gedurende 10 minuten.
- Doe de overgebleven marinade in een klein pannetje, plaats dit op de barbecue en lak hiermee af en toe de grillende kip.
- Serveer met de rijst.