KookJij

Cajun kip met rijst

Cajun kip met rijst
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Lidl receptkaart, USA
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cajun kip met rijst te bereiden

  1. Snij de kippenbouten in twee stukken.
  2. Breng een flinke pan met water aan de kook, voeg twee thelepels zout toe en leg de kip in het water.
  3. Draai het vuur heel laag en laat 20 minuten heel zacht koken met het deksel op de pan.
  4. Maak ondertussen de marinade, pel en snipper de knoflooktenen.
  5. Meng de paprikapoeder, tijmblaadjes, tomatenketchup, sambal, gepelde tomaten, balsamico azijn, mosterd, knoflook en olie.
  6. Pureer met de staafmixer tot een egale saus.
  7. Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken en leg de warme kip in een schaal.
  8. Giet nu de marinade erover, dek af en laat afkoelen.
  9. De kip kan eventueel een halve dag in de koelkast worden bewaard.
  10. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  11. Maak de peultjes schoon, kook in drie minuten gaar en spoel ze koud.
  12. Snij de peultjes in kleine stukken.
  13. Spoel de mais af.
  14. Meng de gare rijst, peultjes en maïs met het sap van de limoen en voeg de fijngesneden bosui toe.
  15. Dek het af en bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
  16. Neem de kip uit de marinade.
  17. Gril de kip op een matig warme plek gedurende 10 minuten.
  18. Doe de overgebleven marinade in een klein pannetje, plaats dit op de barbecue en lak hiermee af en toe de grillende kip.
  19. Serveer met de rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst