KookJij

Cake met limoenmascarpone

Een heerlijk cake met limoenmascarpone recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake met limoenmascarpone te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit. Klop de boter met de suiker romig. Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Schep het bakmeel en de maïzena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mayabouman

mayabouman zegt:
Ziet er geweldig uit, ik ga hem maken voor mijn verjaardag als afsluiting van mijn Italiaanse buffet:p
chaim

chaim zegt:
Zeer lekkere taart. Een echte verslaving. Maak hem elke keer weer als ik bezoek krijg.
lotte1

lotte1 zegt:
Mijn zoontje van 12 jaar heeft vanmiddag deze cake gemaakt. Hij is inderdaad erg lekker, vooral de combinatie mascarpone, limoen en pistachenoten.:)
Marian

Marian zegt:
Dit heb ik onlangs bij iemand gegeten.
Heerlijk!