KookJij

Cake rondjes met noga en witte chocoladesaus

Een heerlijk cake rondjes met noga en witte chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake rondjes met noga en witte chocoladesaus te bereiden

Hak de gepelde amandelen fijn. Laat ze in een pan met en beetje boter licht bruin worden. Voeg dan een gedeelte van de suiker toe en carameliseer licht. Blijf zo doorgaan tot alle suiker gecaremeliseerd is. Let op de caramel mag niet te bruin worden.
Roer op het laatst wat van de suikerstroop erdoor. Strijk alles gelijkmatig uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat alles afkoelen.
Snij van de cake, 48 niet te dikke plakken. Zorg ervoor dat ze alle even dik zijn.
Steek nu met en uitsteekvorm of een glas b.v. rondjes uit van circa 6 cm. Leg er 32 apart.
De andere 16 stuks steken nog een keer in het midden ui, met een vorm van circa 2 cm.
Wegleggen tot gebruik.
Smelt de witte chocolade in een pannetje met een klontje boter en een scheutje room.
Zet borden klaar.
Steek van de noga 32 plakjes uit.
Leg op ieder bord een plakje cake, hierop de noga, dan weer cake en noga en als laatste het plakje cake met het gat erin. Hier leggen we een bolletje ijs in.
De warme witte chocoladesaus over het ijs verdelen en garneren met de rode suiker, serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst