Recept
« Terug naar recepten
Calamares a la parilla en vinagreta (opm)
PT15M
Calamares a la parilla en vinagreta (opm)
Een heerlijk calamares a la parilla en vinagreta (opm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5/6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
De Spaanse Keuken. Penelope Casas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calamares a la parilla en vinagreta (opm) te bereiden
De pijlinktvissen met (zee)zout bestrooien en 10 minuten laten rusten.
Meng de overige ingrediënten goed door elkaar in een kommetje en tot gebruik wegzetten.
De grillpan inkwasten met olijfolie en verhitten tot de olie dampt.
De pijlinktvissen hierop leggen en ong. 1 minuut laten garen op hoog temperatuur. 1x omdraaien. Niet te lang grillen anders worden ze taai.
Leg de visjes op een schaal en schenk de dressing erover. Voorzichtig doorroeren om de visjes met de dressing te bedekken.
Koud of warm te eten.
Meng de overige ingrediënten goed door elkaar in een kommetje en tot gebruik wegzetten.
De grillpan inkwasten met olijfolie en verhitten tot de olie dampt.
De pijlinktvissen hierop leggen en ong. 1 minuut laten garen op hoog temperatuur. 1x omdraaien. Niet te lang grillen anders worden ze taai.
Leg de visjes op een schaal en schenk de dressing erover. Voorzichtig doorroeren om de visjes met de dressing te bedekken.
Koud of warm te eten.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Voor een goed resultaat zeer kleine inktvisjes nemen, het liefst kleiner dan 7 cm.