Ik at caldo verde voor het eerst op de Portugese bruiloft van een goeie vriend van mij in Porto. Het is daar traditie om de bruiloft met caldo verde en broodjes ham te besluiten, en niet met koffie zoals in Nederland.
Nu kan ik iedereen dit aanraden als je boerenkool eens anders wilt proberen. Maar als je van lekker eten houdt en ooit de kans krijgt om een Portugese bruiloft bij te wonen zeg ja zonder na te denken, je gaat er geen spijt van krijgen!
Recept
« Terug naar recepten
Caldo verde (Portugese boerenkool soep)
PT45M
Caldo verde (Portugese boerenkool soep)
Een heerlijk caldo verde (portugese boerenkool soep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart Fischer
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Portugese bruiloft
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caldo verde (Portugese boerenkool soep) te bereiden
Breng in 1,5 liter water de aardappelen aan de kook samen met de grof gesneden ui en knoflook. Wanneer het geheel kookt doe er de helft van de olijfolie bij.
Als na ongeveer 15-20 minuutjes de piepers gaar zijn pak de staafmixer en pureer het geheel fijn tot een gelig soepie. Doe dan de rest van de olijfolie erbij en breng het geheel weer aan de kook en doe dan de fijn gesneden boerenkool erbij.
Breng weer aan de kook en in de tussentijd kun je de chorizo ontvellen en in stukjes snijden. Als de soep 10 minuten heeft gekookt doe de chorizo erbij en laat nog een kleine 10 minuten meekoken.
Voeg water toe indien nodig! Doe er uiteindelijk zout en peper bij, na gelang je smaakpapillen dat verlangen.
Goed te serveren met broodje ham.
Als na ongeveer 15-20 minuutjes de piepers gaar zijn pak de staafmixer en pureer het geheel fijn tot een gelig soepie. Doe dan de rest van de olijfolie erbij en breng het geheel weer aan de kook en doe dan de fijn gesneden boerenkool erbij.
Breng weer aan de kook en in de tussentijd kun je de chorizo ontvellen en in stukjes snijden. Als de soep 10 minuten heeft gekookt doe de chorizo erbij en laat nog een kleine 10 minuten meekoken.
Voeg water toe indien nodig! Doe er uiteindelijk zout en peper bij, na gelang je smaakpapillen dat verlangen.
Goed te serveren met broodje ham.