Ik kan niets anders zeggen,'deze moet je maken '...
Recept
« Terug naar recepten
Calvados - Bombe met Caramelsaus
PT60M
Calvados - Bombe met Caramelsaus
Een heerlijk calvados - bombe met caramelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
TIP
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Calvados - Bombe met Caramelsaus te bereiden
Boter verhitten ,appels op zacht vuur +20min.
bakken tot ze zacht zijn,
Appels pureren en zeven .
Gelatine in ruim koud water weken.
Uitknijpen en in warme appelpuree oplossen.
Suiker , calvados en créme fraíche erdoor roeren.
Verder laten afkoelen.Kommetje met water omspoelen
en appelmousse erover verdelen.Bovenkant gladstrijken. Mousse afgedekt in koelkast +3 uur laten opstijven.
Voor saus :
in pan met dikke bodem suiker en 1 dl water op zacht vuur aan de kook brengen tot suiker lichtbruin is . Zorg
dat caramel niet te donker wordt , dat geeft een bittere
smaak aan de saus.Appelschijfjes in de caramel leggenen + 10 min. aan beiden zijden bakken. Appels
uit caramel scheppen.
Caramel met calvados en i dl water afblussen.
Saus nog iets laten inkoken.
Amandelspijs erdoor roeren.
Appelmousse op bordjes storten .Gecarameliseerde
appelschijfjes er omheen leggen en warme saus
erover scheppen.
bakken tot ze zacht zijn,
Appels pureren en zeven .
Gelatine in ruim koud water weken.
Uitknijpen en in warme appelpuree oplossen.
Suiker , calvados en créme fraíche erdoor roeren.
Verder laten afkoelen.Kommetje met water omspoelen
en appelmousse erover verdelen.Bovenkant gladstrijken. Mousse afgedekt in koelkast +3 uur laten opstijven.
Voor saus :
in pan met dikke bodem suiker en 1 dl water op zacht vuur aan de kook brengen tot suiker lichtbruin is . Zorg
dat caramel niet te donker wordt , dat geeft een bittere
smaak aan de saus.Appelschijfjes in de caramel leggenen + 10 min. aan beiden zijden bakken. Appels
uit caramel scheppen.
Caramel met calvados en i dl water afblussen.
Saus nog iets laten inkoken.
Amandelspijs erdoor roeren.
Appelmousse op bordjes storten .Gecarameliseerde
appelschijfjes er omheen leggen en warme saus
erover scheppen.
marina zegt: