KookJij

Camembert met aardbeiencoulis

Een heerlijk camembert met aardbeiencoulis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Camembert met aardbeiencoulis te bereiden

maak een coulis van de aardbeien(bewaar ongeveer 7 aardbeien voor de partjes).Snij de resterende aardbeien in 10 kleine partjes.haal uit de lollo blanco 10 kleine plukjes.snij de camembert in 10 gelijke stukjes.Was de peterselie.Verdeel het paneermeel in 2 gelijke delen.haal de stukjes camembert door het ene paneermeel,daarna door het losgeklopte eiwit en daarna door het andere deel paneermeel.Plaats in de koeling>Breng de coulis met de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.Laat afkoelen.roer er na het koelen de peperkorrels door.frituur vlak voor het serveren de camembert zeer kort in de hete olie(180 graden) en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.Presentatie;Maak op een klein bordje een spiegeltje van de aardbeiencoulis en leg hierin het gefrituurde stukje camembert.garneer met een plukje lollo blanco,enkele aardbeienpartjes en een plukje peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

clements

clements zegt:
Geweldig lekker!Heb het geserveerd na de antipasta salade en de basilucumbeef, een heerlijke combinatie:p