Snij de borstfilets in mooie dunne plakjes, haaks op de draad en verdeel dit over de voorverwarmde borden.
Geef hierbij een aardappelmousseline en een ouderwetse rode kool met gestoofde peertje.
Recept
« Terug naar recepten
Canard à l'Orange, versie Jan A
PT75M
Canard à l'Orange, versie Jan A
Een heerlijk canard à l'orange, versie jan a recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canard à l'Orange, versie Jan A te bereiden
1).De eendenbouten aan de velkant insnijden en een ruitpatroon aanbrengen, dat net niet in het vlees snijdt.
2).De filet goed inwrijven met peper en zout en daarna met de maple-sirup
3).Op zeer laag vuur de borsten eerst op de velkant bakken gedurende 10-12 minuten en daarna nog eens 5 minuten op de vleeskant. Denk er aan dat de filets niet vastplakken aan de pan.
4).We halen de eendenborsten uit de pan en pakken die in in alu-folie en zetten ze weg in een oven op 50 graden.
5).De knoflook bakken in het eendenvet en dan omscheppen met de zest van citroen en sinaasappel.
6).Blussen met de wijn en het sinaasappelsap en tot de helft inkoken.
7).Wanneer de overgebleven saus nog te dun is, dan deze indikken met behulp van maizena of aardappelzetmeel.
8).Tijdens het inkoken kunnen mooi de partjes uit de sinaasappel worden gesneden en gehalveerd.
9).Doe partjes sinaasappel in de saus om alles nog even door te warmen.
2).De filet goed inwrijven met peper en zout en daarna met de maple-sirup
3).Op zeer laag vuur de borsten eerst op de velkant bakken gedurende 10-12 minuten en daarna nog eens 5 minuten op de vleeskant. Denk er aan dat de filets niet vastplakken aan de pan.
4).We halen de eendenborsten uit de pan en pakken die in in alu-folie en zetten ze weg in een oven op 50 graden.
5).De knoflook bakken in het eendenvet en dan omscheppen met de zest van citroen en sinaasappel.
6).Blussen met de wijn en het sinaasappelsap en tot de helft inkoken.
7).Wanneer de overgebleven saus nog te dun is, dan deze indikken met behulp van maizena of aardappelzetmeel.
8).Tijdens het inkoken kunnen mooi de partjes uit de sinaasappel worden gesneden en gehalveerd.
9).Doe partjes sinaasappel in de saus om alles nog even door te warmen.