Recept
« Terug naar recepten
Canard aux Kumquats
PT90M
Canard aux Kumquats
Onlangs was ik bij mijn physiotherapeut en die vertelde mij dat hij enkele Japanse wolmispels had aangeplant. Daar had ik nog nooit van gehoord. Wat bleek, de Japanse wolmispel (loquat) bleek veel te lijken op de kumquat en daar had ik een recept mee : Canard aux Kumquats.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canard aux Kumquats te bereiden
- Wrijf de eendenborsten in met peper en zout en laat ze even liggen.
- Fruit in een anti-aanbak bakpan de uien, celerystengels in wat rijst-olie aan tot ze zacht zijn geworden en laat dan de knoflook en de kruidenpoeder vervolgens 2 minuutjes meebakken.
- Doe dan het geheel in een blender draai er een honogene puree van. Smeer hiermee de de eendenborsten goed in en laat de borsten 1 uurtje liggen.
- Ondertussen kan de saus gemaakt worden : Laat de honing in een stalen pannetjes aan de kook komen, van licht naar donker veranderen en lichtjes karameliseren.
- Haal het pannetje van het vuur af en blus met de azijn. Vervolgens het vers uitgeperste sap er bij gieten en het geheel weer op het vuur zetten.
- Breng dat weer aan de kook en laat dit voor 3 / 4 wegkoken.
- Mix de boter er dan door en blijf op het vuur roeren tot de boter geheel is opgenomen en stort dan de de kumquat schijfjes er in .Breng weer aan de kook en houd de saus verder warm (bv in de oven op 60 graden Celsius).
- Zet een bakpan op het vuur en laat die gloeiend heet worden. Leg de eendenborsten op het vet in de pan en laat de borsten in een minuut of 7 hun vet kwijtraken. Daarna de borsten omdraaien en nog eens in het eendenvet op de vleeskant 2 - 3 minuten nagaren.
- Serveer de borsten met een lepeltje kumquat saus en geef er gebakken aardappeltjes bij met bv gebakken witlof.
Tanja59 zegt: