Recept
« Terug naar recepten
Canja - Braziliaanse Kippensoep
PT75M
Canja - Braziliaanse Kippensoep
Een heerlijk canja - braziliaanse kippensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Brazilie
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie (die in Brazilie woont)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Canja - Braziliaanse Kippensoep te bereiden
1).Bak de spekjes uit in een pannetjes en haal dan de spekjes eruit (even apart zetten) en bak vervolgens uien en knoflook aan in het spekvet,t ot de uien zacht zijn geworden.
2).Doe in de grote pan het water, de bouillonblokjes, de spekjes, uien en knoflook, worteltjes, rijst, thijm, foelie en de helft van de peterselie (wel alle steeltjes) plus de kip en breng dat aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat het geheel 25 minuten koken en haal dan het kippenvlees eruit en snijd dat heel klein en doe het dan weer terug in de pan.
3).In de 25 minuten dat de soep staat te pruttelen het maïzena-papje maken met de maïzena, de melk en een paar lepeltjes warme bouillon uit de pan.
4).Nadat de kleingesneden kip weer terug is in de pan de prei en tomaten in de pan doen en het maizenapapje.
5).Nu nog eens 10 minuten laten koken op zeer laag vuur (de maïzena moet ook gaar zijn!) en op smaak afmaken met ietsje zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
2).Doe in de grote pan het water, de bouillonblokjes, de spekjes, uien en knoflook, worteltjes, rijst, thijm, foelie en de helft van de peterselie (wel alle steeltjes) plus de kip en breng dat aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat het geheel 25 minuten koken en haal dan het kippenvlees eruit en snijd dat heel klein en doe het dan weer terug in de pan.
3).In de 25 minuten dat de soep staat te pruttelen het maïzena-papje maken met de maïzena, de melk en een paar lepeltjes warme bouillon uit de pan.
4).Nadat de kleingesneden kip weer terug is in de pan de prei en tomaten in de pan doen en het maizenapapje.
5).Nu nog eens 10 minuten laten koken op zeer laag vuur (de maïzena moet ook gaar zijn!) en op smaak afmaken met ietsje zout en flink veel vers gemalen zwarte peper.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schep in de borden of kommen en bestrooi met de andere helft van de peterselie, die al gesnipperd was.