Recept
« Terug naar recepten
Cannelés de Bordeaux
PT90M
Cannelés de Bordeaux
Een heerlijk cannelés de bordeaux recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Nele Cokelaere
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelés de Bordeaux te bereiden
Breng een dag van tevoren in een pan de melk aan de kook. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit met de boter door de melk.
Meng in de deegkom de bloem en de suiker. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren, dooiers, het oranjebloesemwater en de rum toe. Schenk de kokende melk er in een keer bij. Roer het geheel krachtig van binnen naar buiten dooreen, totdat het goed gemengd is. Ga door tot het deeg een homogene massa is geworden. Laat het deeg afkoelen en daarna in de koekast 24 uur rusten tot gebruik.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 180°C. Neem de vloeibare boter en vet hiermee met het patisserieborsteltje de MultiFlex Cannelévormpjes licht in. Vul ze tot ca. 3 mm van de rand met het deeg en bak ze in 30 minuten bruin en gaar.
Neem de cannelés uit de vorm, vet opnieuw in en bak de volgende, deze hoeveelheid is voor 3 keer de vorm. Laat ze op kamertemperatuur afkoelen.
Meng in de deegkom de bloem en de suiker. Maak een kuil in het midden en voeg de eieren, dooiers, het oranjebloesemwater en de rum toe. Schenk de kokende melk er in een keer bij. Roer het geheel krachtig van binnen naar buiten dooreen, totdat het goed gemengd is. Ga door tot het deeg een homogene massa is geworden. Laat het deeg afkoelen en daarna in de koekast 24 uur rusten tot gebruik.
Verwarm de volgende dag de oven voor op 180°C. Neem de vloeibare boter en vet hiermee met het patisserieborsteltje de MultiFlex Cannelévormpjes licht in. Vul ze tot ca. 3 mm van de rand met het deeg en bak ze in 30 minuten bruin en gaar.
Neem de cannelés uit de vorm, vet opnieuw in en bak de volgende, deze hoeveelheid is voor 3 keer de vorm. Laat ze op kamertemperatuur afkoelen.