KookJij

Cannelloni met Andijvie en Ricotta

Een heerlijk cannelloni met andijvie en ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Ital kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cannelloni met Andijvie en Ricotta te bereiden

Breng in een grote pan gezouten water a/d kook.
Snijdt het laatste stukje van de andijviestronk met het begin van het loof eraf.
Snijdt de rest in stukjes van 2 cm.
Was de andijvie in koud water en laat even staan zodat zand naar de bodem zakt.
Blanceer de andijvie in kokend water ca. 8 min. en laat uitlekkken.
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur, voeg knoflook toe, bak ca 30 sec, voeg andijvie toe, breng op smaak met z/p en bak nog 10-15 min tot zacht.
Laat afkoelen tot omgevingstemperatuur.
Maak de ricotta in een kom los met een vork, voeg nootmuskaat + helft Parmazaanse kaas toe en wat z/p en meng alles goed
Roer de afgekoelde andijvie door het mengsel
Snijdt de lasagna vellen in repen van 12 cm en verwarm de oven op 180 grd
Verwarm de tomatensaus, doe de helft in een grote ovenschaal.
Schep 2 el mengsel aan een kant van het lasagna vel en rol het op.
Ga door tot alle vulling op is.
Bij cannelloni buisjes moet je ze vullen, makkelijk met een spuitzak met grote opening.
Bedek de Canelloni met de overgebleven tomatensaus en Parmazaanse kaas.
Dek de schaal af met alu folie/bakpapier.
Sluit zorgvuldig af en zet de schaal 1 uur in de oven.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Andijvie kan mij niet klein krijgen, ik zoek net zo lang tot ik een lekker recept tegenkom.
Weinig werk, heel lekker!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elma

elma zegt:
Heerlijk!
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, ik heb je andijviestory gelezen en heb er begrip voor. Mijn moeder deed het ook zo. Ik moet zeggen dat als ik andijvie kook, want dat doe ik wel ondanks dat de mannen het niet lusten, prik ik altijd uit de pan. Ik kook het wel altijd knapperig en niet tot snot zoals dat vroeger ging. Groetjes Gerda ;););)
slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, je andijviestory ga ik lezen, ben benieuwd. In Rotterdam bij Little Italy Italiaanse delicatesse aan de Lombardkade koop ik de Cannelloni. Eerst kocht ik het altijd van Grand Italia bij de AH, omdat die altijd wel ergens in de buurt zit, maar daar is het uit het assortiment gehaald vanwege de geringe omzet. Ik denk dat je het ook wel bij een Italiaanse speciaalzaak kan kopen in welke stad dan ook. Groetjes Gerda :p:p:p
hns

hns zegt:
Hi Gerda
Bedankt voor dit bericht, ik heb wat commentaar geschreven op de column 'keukenverdriet' van Anna Koudijs. Daar staat mn andijviestory in.
Leuk dat je het gaat maken. Groet Hans:):):)
PS Waar koop jij Cannelonni?
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hans, wat bedoel je met "andijvie kan mij niet klein krijgen", hou je er niet van? Ik ben dol op andijvie in wat voor recept/vorm dan ook zeker met een heerlijke bal. Mijn mannen niet maar misschien vinden ze dit recept wel lekker. Wij zijn namelijk dol op Canelloni dus ga ik dit proberen. Ik gebruik wel de pijpjes dus met spuitzak. Ik laat weten hoe het is geworden. Groetjes Gerda ;):p:D