Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni met courgette, mozzarella, ricotta en kruiden
PT60M
Cannelloni met courgette, mozzarella, ricotta en kruiden
Een heerlijk cannelloni met courgette, mozzarella, ricotta en kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni met courgette, mozzarella, ricotta en kruiden te bereiden
Snijd de courgettes in enkele stukken en kook ze gedurende 20 minuten in kokend ongezouten water. Laat ze uitdruppelen.
Doe de ricotta in een kom en voeg het bieslook, het sjalotje, de knoflook, de peterselie, de basilicum en tot slot peper en zout toe. Meng alles goed tot je een groengespikkelde romige kaas verkrijgt.
Voeg de intussen afgekoelde courgette toe en meng alles met behulp van de foodprocessor goed door elkaar. Je moet een lopende crème krijgen, zorg ervoor dat er geen stukjes meer in de saus zitten.
Maak intussen een klassieke tomatensaus: verhit op een zacht vuurtje wat olijfolie in een koekenpan. Voeg twee teentjes knoflook toe en laat deze aanstoven. Voeg de gehalveerde kerstomaten bij de knoflook. Laat de tomaten zachtjes sudderen en kruid met wat peper en zout. Voeg de gezeefde tomaten toe zodra de tomaatjes gekrompen zijn. Laat de saus indikken op een zacht vuurtje zodat het vocht kan verdampen.
Neem nu de droge cannellonirolletjes en vul deze met de crème met behulp van een spuitzak. Zorg ervoor dat de cannelloni goed zijn opgevuld en dat er geen gaatjes overblijven in het droge pastarolletje.
Leg de cannelloni netjes naast elkaar in een met olijfolie ingevette vuurvaste ovenschotel met antiaanbaklaag. Zorg ervoor dat de bodem goed is ingevet, want de droge cannelloni zullen tijdens het bakproces voldoende olie moeten opslorpen om te kunnen garen.
Bedek de cannelloni met een laagje tomatensaus. Verspreid de in stukjes gesneden mozzarella over de met tomatensaus bedekte cannelloni. Bak de cannelloni in een voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten op 180 °C.
Doe de ricotta in een kom en voeg het bieslook, het sjalotje, de knoflook, de peterselie, de basilicum en tot slot peper en zout toe. Meng alles goed tot je een groengespikkelde romige kaas verkrijgt.
Voeg de intussen afgekoelde courgette toe en meng alles met behulp van de foodprocessor goed door elkaar. Je moet een lopende crème krijgen, zorg ervoor dat er geen stukjes meer in de saus zitten.
Maak intussen een klassieke tomatensaus: verhit op een zacht vuurtje wat olijfolie in een koekenpan. Voeg twee teentjes knoflook toe en laat deze aanstoven. Voeg de gehalveerde kerstomaten bij de knoflook. Laat de tomaten zachtjes sudderen en kruid met wat peper en zout. Voeg de gezeefde tomaten toe zodra de tomaatjes gekrompen zijn. Laat de saus indikken op een zacht vuurtje zodat het vocht kan verdampen.
Neem nu de droge cannellonirolletjes en vul deze met de crème met behulp van een spuitzak. Zorg ervoor dat de cannelloni goed zijn opgevuld en dat er geen gaatjes overblijven in het droge pastarolletje.
Leg de cannelloni netjes naast elkaar in een met olijfolie ingevette vuurvaste ovenschotel met antiaanbaklaag. Zorg ervoor dat de bodem goed is ingevet, want de droge cannelloni zullen tijdens het bakproces voldoende olie moeten opslorpen om te kunnen garen.
Bedek de cannelloni met een laagje tomatensaus. Verspreid de in stukjes gesneden mozzarella over de met tomatensaus bedekte cannelloni. Bak de cannelloni in een voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten op 180 °C.
Bianca de Rooij zegt:
wat te doen als je geen foodprocessor hebt?
Groetjes Bianca