Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni met zalm en spinazie
PT60M
Cannelloni met zalm en spinazie
Een heerlijk cannelloni met zalm en spinazie recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nies tabbers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannelloni met zalm en spinazie te bereiden
Doe wat olie in de wok en laat de spinazie hierin slinken. Laat de spinazie uitlekken en hak hem fijn. Snij de zalm in kleine blokjes(5mm).
Doe de spinazie met de zalm in een schaal en meng er de ricotta, 1 ei, geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Parmezaanse kaas en basilicum door. Breng op smaak met peper uit de molen en zout naar smaak. Vul met dit mengsel de cannellonipijpjes. Laat in een steelpan de boter smelten voeg de bloem toe roeren en voeg dan de melk toe. Breng aan de kook en laat ongeveer twintig minuten zachtjes koken (af en toe roeren). Voeg na tien minuten de gorgonzola toe en laat die smelten in de saus. Terwijl de saus langzaam kookt de pijpjes vullen met het zalmspinaziemengsel. Als de saus klaar is een klein laagje in een ovenschaal gieten de cannelloni er in leggen en de rest van de saus erover gieten bestrooien met de rest van de Parmezaanse kaas.
Doe de spinazie met de zalm in een schaal en meng er de ricotta, 1 ei, geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Parmezaanse kaas en basilicum door. Breng op smaak met peper uit de molen en zout naar smaak. Vul met dit mengsel de cannellonipijpjes. Laat in een steelpan de boter smelten voeg de bloem toe roeren en voeg dan de melk toe. Breng aan de kook en laat ongeveer twintig minuten zachtjes koken (af en toe roeren). Voeg na tien minuten de gorgonzola toe en laat die smelten in de saus. Terwijl de saus langzaam kookt de pijpjes vullen met het zalmspinaziemengsel. Als de saus klaar is een klein laagje in een ovenschaal gieten de cannelloni er in leggen en de rest van de saus erover gieten bestrooien met de rest van de Parmezaanse kaas.
NIES zegt: