Recept
« Terug naar recepten
Cannelloni met zuring en tomatencompote
PT100M
Cannelloni met zuring en tomatencompote
Een heerlijk cannelloni met zuring en tomatencompote recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Cannelloni met zuring en tomatencompote te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta 2 minuten in 3 liter gezouten water. Giet af en spreid de vellen uit op het werkvlak.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat er de zuring heel even in slinken. Roer er de ricotta, de mascarpone en de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.
3. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg er de tomaten, de sjalot, de tijm, de laurier en de suiker aan toe. Laat 10 minuten sudderen.
4. Verdeel de zuring-kaasmix over de pastavellen en rol op. Schik de rolletjes in een beboterde ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Voeg dan de tomatensaus toe, verlaag de temperatuur tot 150°C en laat nog 10 minuten verder garen.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat er de zuring heel even in slinken. Roer er de ricotta, de mascarpone en de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.
3. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in dobbelsteentjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en voeg er de tomaten, de sjalot, de tijm, de laurier en de suiker aan toe. Laat 10 minuten sudderen.
4. Verdeel de zuring-kaasmix over de pastavellen en rol op. Schik de rolletjes in een beboterde ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Voeg dan de tomatensaus toe, verlaag de temperatuur tot 150°C en laat nog 10 minuten verder garen.