Recept
« Terug naar recepten
Cannoli met citrus vanillesalade
PT30M
Cannoli met citrus vanillesalade
Een heerlijk cannoli met citrus vanillesalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannoli met citrus vanillesalade te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter op laag vuur zonder hem te kleuren en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng met een vork de eiwitten met de poedersuiker en roer de gesmolten boter erdoor. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Laat even rusten. Smeer met de achterkant van een lepel 8 dunne rondjes van het beslag op de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 5-6 minuten lichtbruin. Handel nu snel, de rondjes zijn buigzaam zo lang ze warm zijn: draai een deegrondje tot een buisje rond een metalen (kook)buisje of de steel van een dikke houten lepel. Laat de cannoli op een rooster afkoelen en hard worden. Snijd de citruspartjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het vrijgekomen sap op. Meng dit sap met de Martini Fiero en het vanillemerg en marineer hierin de citruspartjes. Vul de deegbuisjes met de citrussalade. Leg de cannoli op een schaal en bestuif ze royaal met poedersuiker. Lekker met een glaasje prosecco met een scheutje martini fiero.