KookJij

Caponata met Parmezaanse kaas

Een heerlijk caponata met parmezaanse kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Caponata met Parmezaanse kaas te bereiden

Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook met een snufje zout circa 10 min. Bak de paprika’s circa 5 min. mee. Voeg dan de tomaten en nog wat zout toe en laat het mengsel circa 30 min. zachtjes sudderen. Verhit intussen 4 el olie in een grote koekenpan, laat de olie goed heet worden en bak hierin de blokjes aubergine onder roeren aan alle kanten lichtbruin.
Laat de aubergine op keukenpapier uitlekken. Sprenkel de azijn over de aubergine en strooi er zout en peper over. Roer de aubergine, olijven, kappertjes en peterselie door de paprikasaus. Breng op smaak met zout en peper en serveer de caponata warm of op kamertemperatuur. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst