Recept
« Terug naar recepten
Caponata met Parmezaanse kaas
PT30M
Caponata met Parmezaanse kaas
Een heerlijk caponata met parmezaanse kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caponata met Parmezaanse kaas te bereiden
Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook met een snufje zout circa 10 min. Bak de paprika’s circa 5 min. mee. Voeg dan de tomaten en nog wat zout toe en laat het mengsel circa 30 min. zachtjes sudderen. Verhit intussen 4 el olie in een grote koekenpan, laat de olie goed heet worden en bak hierin de blokjes aubergine onder roeren aan alle kanten lichtbruin.
Laat de aubergine op keukenpapier uitlekken. Sprenkel de azijn over de aubergine en strooi er zout en peper over. Roer de aubergine, olijven, kappertjes en peterselie door de paprikasaus. Breng op smaak met zout en peper en serveer de caponata warm of op kamertemperatuur. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.
Laat de aubergine op keukenpapier uitlekken. Sprenkel de azijn over de aubergine en strooi er zout en peper over. Roer de aubergine, olijven, kappertjes en peterselie door de paprikasaus. Breng op smaak met zout en peper en serveer de caponata warm of op kamertemperatuur. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.