Recept
« Terug naar recepten
Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham
PT25M
Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham
Een heerlijk cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham te bereiden
Laat de erwten samen met de munt 1 minuut koken in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water (voor de groene kleur). Pureer de munt en erwten en voeg de bouillon toe. Mix alles tot een gladde massa. Hou enkele volledige erwtjes apart.
Haal het mengsel door een puntzeef en smaak af met peper en zout.
Klop de room lichtjes stijf op.
Laat de serranoham in de oven drogen op 80°C gedurende 15 minuten.
Doe in een glaasje op voet een beetje garnalen, leg daarop enkele stukjes king crab (vooraf goed laten uitlekken). Leg hierop ook de hele erwtjes.
Overgiet met de erwtensoep. Breng een laagje room bovenop het soepje aan. Werk af met een muntblaadje en een stukje gedroogde ham als garnituur.
lizette stiers zegt:
Ik heb het recept niet meer gevonden tussen de hoop, maar wel op internet.
Veel succes ermee.
Groetjes,
Anny