KookJij

Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham

Een heerlijk cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham te bereiden



Laat de erwten samen met de munt 1 minuut koken in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water (voor de groene kleur). Pureer de munt en erwten en voeg de bouillon toe. Mix alles tot een gladde massa. Hou enkele volledige erwtjes apart.

Haal het mengsel door een puntzeef en smaak af met peper en zout.

Klop de room lichtjes stijf op.

Laat de serranoham in de oven drogen op 80°C gedurende 15 minuten.

Doe in een glaasje op voet een beetje garnalen, leg daarop enkele stukjes king crab (vooraf goed laten uitlekken). Leg hierop ook de hele erwtjes.

Overgiet met de erwtensoep. Breng een laagje room bovenop het soepje aan. Werk af met een muntblaadje en een stukje gedroogde ham als garnituur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lizette stiers

lizette stiers zegt:
Dag Lizette,
Ik heb het recept niet meer gevonden tussen de hoop, maar wel op internet.
Veel succes ermee.
Groetjes,
Anny