Recept
« Terug naar recepten
Cappucino van venkel
PT30M
Cappucino van venkel
Een heerlijk cappucino van venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caroline Overman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
venkel.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cappucino van venkel te bereiden
Verhit de boter en bak hierin de sjalot en knoflook ong. 5 minuten op zacht vuur. Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep op zacht vuur 15 tot 20 minuten koken. Voeg na 10 minuten de muntblaadjes toe. Pureer de soep en verdeel hem over 4 kopjes. Klop de creme fraiche met de gezouten boter tot een schuimige mousse. Lepel de mousse over de soep, als bij een echte cappuccino, en bestrooi de mousse met fijngesneden venkelgroen. Bak de ham krokant in een droge koekenpan en serveer de reepjes bij de soep.
derbyke zegt: