Recept
« Terug naar recepten
Cara bensoep
PT75M
Cara bensoep
Een heerlijk cara bensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jerryke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cara bensoep te bereiden
Doe het in blokjes gesneden varkenvlees, 1 varkensbeen, de gember, de look, de fijngesneden ui en het laurierblad in een grote kookpot.
Leng aan met de wijn en het water en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 45 minuten.
Voeg dan de zachte aardappel, de champignons, het citroen- en pompelmoessap, de koriander, de kruidnagel, cayennepeper, het zout, de peper en de suiker toe.
Als de soep u te dik lijkt, doe er dan wat water bij.
Laat alles 15 minuten sudderen, tot de groenten zachtgekookt zijn.
Voeg de chorizo toe en laat 5 minuten koken.
Daarna de bananen en de ananas erbij doen en alles nog 8 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.
Verwijder het been en het laurierblad net voor het opdienen en voeg de rum toe.
Leng aan met de wijn en het water en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 45 minuten.
Voeg dan de zachte aardappel, de champignons, het citroen- en pompelmoessap, de koriander, de kruidnagel, cayennepeper, het zout, de peper en de suiker toe.
Als de soep u te dik lijkt, doe er dan wat water bij.
Laat alles 15 minuten sudderen, tot de groenten zachtgekookt zijn.
Voeg de chorizo toe en laat 5 minuten koken.
Daarna de bananen en de ananas erbij doen en alles nog 8 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.
Verwijder het been en het laurierblad net voor het opdienen en voeg de rum toe.