Drink hierbij een stevige jonge rode wijn (bv een Shiraz) of een rosé wijn met karakter. Een biertje gaat ook goed.
Oosterse traditionalisten zijn tevreden met een geurige jasmijnthee.
Recept
« Terug naar recepten
Carbonado Hong Kong
PT375M
Carbonado Hong Kong
Het woord k(c)arbonade komt van het Italiaanse woord "carbonata" (=geroosterd op houtskool vuur. Het is in het algemeen gezegd een stuk vlees van schouder of lende met een stuk bot er aan of er in. Meestal vlees van het varken, maar van kalf en lam kan ook.
Wanneer een stuk vlees zo is uitgesneden dat het een stuk rib bevat, dan noemen we het een cotelet. Alle andere stukken vlees met bot van schouder of lende heet dan een karbonade te zijn
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
375 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carbonado Hong Kong te bereiden
- Doe alle ingredienten (behalve dan de karbonades zelf) voor de marinade in een flinke kom en roer het geheel net zo lang goed door, totdat er een homogene saus is ontstaan.
- Deze marinade gaat met de karbonades in de plastic zak en het pakket gaat 4 uur de koelkast in. Let er wel op dat er zoveel mogelijk lucht uit de zak wordt geknepen en dat de inhoud tijdens het marineren zo nu en dan wordt geschud, zodat we zeker weten dat alle kanten van de stukken vlees ruimschoots in aanraking zijn geweest met de marinade.
- Leg dan het pakketje nog eens 1 uur uit de koelkast, zodat het vlees weer op kamertemperatuur is gekomen.
- Zet een schaal op de bodem van de oven met een lagje water er in. Schuif daarboven een rek en schuif de ingekwate karbonades (met de marinade) op het rek boven de schaal met water.
- Na 20 minuten karbonades weer inkwasten en omgedraaid in de oven leggen.
- Na in totaal 45 minuten karbonades er uit de oven halen en 10 minuten laten rusten onder een stukje alu-folie.
- Geef er frieten bij van bataat (zoete aardappel) en een tomaten-komkommersalade.