Deze soep wordt niet alleen op Curaçao, maar in het hele Caribisch gebied gegeten. De meeste soepen zijn zeer goed gevulde maaltijdsoepen, vaak met bataat of (zoete) aardappel, maïskolven, rijst of macaroni etc.
Recept
« Terug naar recepten
Caribische groentesoep
PT40M
Caribische groentesoep
Een heerlijk caribische groentesoep recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Cooking of the Caribbean 2001
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caribische groentesoep te bereiden
De boter of margarine in een grote pan smelten en hierin al roerend wortel + ui + knoflook ± 3 à 4 minuten fruiten.
Dan de bouillon + tijm + laurierblaadjes toevoegen. Breng dit aan de kook.
Als de soep kookt de bataat + bananen + selderij + linzen + chayote (en eventueel de macaroni of rijst) toevoegen.
Breng de soep nu op smaak met zout en peper.
Laat hem 25 minuten zachtjes pruttelen of tot de groente gaar is (als je maïskolven gebruikt, deze 10 minuten vóór de soep klaar is toevoegen).
Vóór het serveren garneren met de lente-ui.
Vind je de soep te dik wat meer water bijdoen.
Dan de bouillon + tijm + laurierblaadjes toevoegen. Breng dit aan de kook.
Als de soep kookt de bataat + bananen + selderij + linzen + chayote (en eventueel de macaroni of rijst) toevoegen.
Breng de soep nu op smaak met zout en peper.
Laat hem 25 minuten zachtjes pruttelen of tot de groente gaar is (als je maïskolven gebruikt, deze 10 minuten vóór de soep klaar is toevoegen).
Vóór het serveren garneren met de lente-ui.
Vind je de soep te dik wat meer water bijdoen.