Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio Alla Capponada
PT50M
Carpaccio Alla Capponada
Carpaccio=oorspronkelijk dungesneden runderlende met een dressing van citroensap en mayonaise.
Caponata+oorspronkelijk een Siciliaans recept van aubergine met selderij, azijn en kappertjes in een zoetzuresaus, evt. opgepept met olijven, wortel, pijnboompitten, ansjovis en rozijntjes.
Bijeengevoegd mogen we dus iets verwachten als dungesneden vlees of vis met bv. olijven, pijnboompitten, ansjovis, kappertjes met een zoetzure dressing
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Marjolein Hurkmans (Telegraaf - Vrouw - 2018)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio Alla Capponada te bereiden
- Als je geen snijmachine hebt en dus genoodzaakt bent om de vis met de hand in dunne plakjes te snijden, doet U er verstandig aan om de vis een poosje in de vriezer te leggen (bv 15 - 20 minuten); dan stijft het blok vis op en is die makkelijker te snijden in dunne plakjes. Verdeel de vis plakjes dan over 4 borden.
- Doe de olijven, ansjovis, kappertjes en oregano in een kom en klop er de olie en azijn door.
- Doe de blokjes brood in een kom en voeg de olie toe en de knoflook en roer goed dooreen.
- Verdeel de blokjes over een bakplaat en bak ze krokant in de oven (dat zal zo'n) 5 minuten in beslag nemen. Zorg ervoor dat de blokjes aan alle kanten doorbakken worden.
- Sprenkel de olijf olie over de vier borden, evenals de zeste.
- Verdeel vervolgens het ansjovis mengsel over de vier borden en strooi de blokjes brood er over.
- Breng op smaak met peper en evt. wat zeezout
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn. (Mijn voorkeur gaat uit naar een Kabinett of Spaetlese Riesling Trocken)