Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio (runder)
PT1M
Carpaccio (runder)
Een heerlijk carpaccio (runder) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio (runder) te bereiden
Wikkel het vlees in doorzichtige folie en leg het ongeeer 1 uur in het vriesvak, zodat u het makkelijk in dunne plakken kunt snijden. Bestrijk de borden met de helft van de olie. Snijd het vlees met een scherp mes (of een snijmachine) in zeer dunne plakken en leg die op de borden. Sprenkel de rest van de olie eroverheen. Strooi wat zout en peper over het vlees. Schaaf de kaas met de truffelschaaf (gewone schaaf of kaasschaaf kan ook) in dunne
plakken over het vlees. Spoel de rucola af en zwaai het droog. Snijd de citroen in stukjes en serveer die bij het vlees. U kunt de carpaccio aan tafel nog extra kruiden en besprenkelen met meer olie en citroensap. Strooi de rucolabladeren er overheen.
plakken over het vlees. Spoel de rucola af en zwaai het droog. Snijd de citroen in stukjes en serveer die bij het vlees. U kunt de carpaccio aan tafel nog extra kruiden en besprenkelen met meer olie en citroensap. Strooi de rucolabladeren er overheen.