Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van courgette en tomaat
PT30M
Carpaccio van courgette en tomaat
Een heerlijk carpaccio van courgette en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
desitevanpa.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van courgette en tomaat te bereiden
Snijd de courgette overlangs doormidden en schaaf met een kaasschaaf mooie , dunne lange plakken en snijd de ontvelde tomaten ook in dunne plakken. Verdeel de plakken courgette dakpansgewijs over de borden en verdeel de tomaatplakken op de rand van het bord. Maak een dressing van de olijfolie, honing, balsamicoazijn en breng deze dressing op smaak met zout en peper. Bestrijk de carpaccio van courgette met deze dressing en bestrooi met parmezaanse kaas, gepelde pistachenootjes en fijngesneden basilicum. Maal op het laatste wat vers gemalen peper over de courgette-carpaccio en bestrooi het nog met een snufje zeezout. Laat dit ongeveer 15 minuten afgedekt met plasticfolie marineren en dan op kamertemperatuur serveren.
broekhoeven zegt: