Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens
PT35M
Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens
Een heerlijk carpaccio van gerookte kip met boerenjongens recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van gerookte kip met boerenjongens te bereiden
Succestip:
U kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen. Dek de laag elke keer af met een stukje plasticfolie en vries deze in. Ontdooi het geheel voor gebruik.
Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag. Meng daarna de dressing met boerenjongens en een beetje vocht. Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing.
Verwarm de oven voor op 200ºC en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca. 5 minuten in de oven. Plaats de cirkels vervolgens op lauwwarme borden. Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes. Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens. Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.
Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel
U kunt dit gerecht voorbereiden door de gerookte kip in plakjes te snijden en in een rondje op plastic folie te plaatsen. Dek de laag elke keer af met een stukje plasticfolie en vries deze in. Ontdooi het geheel voor gebruik.
Snijd de gerookte kipfilets in dunne plakjes en leg deze in 4 ronde cirkels op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier. Bak vervolgens de pijnboompitten goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag. Meng daarna de dressing met boerenjongens en een beetje vocht. Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat deze marineren in de dressing.
Verwarm de oven voor op 200ºC en plaats het ovenplateau met gerookte kip ca. 5 minuten in de oven. Plaats de cirkels vervolgens op lauwwarme borden. Rangschik de binnenste blaadjes van de sla in het midden van de gerookte kipplakjes. Besprenkel het gerecht met de dressing van abrikozen en boerenjongens. Strooi daarna de pijnboompitten over de carpaccio.
Garneer het gerecht met plakjes sinaasappel
Marjo zegt: