Recept
« Terug naar recepten
CARPACCIO VAN GEROOKTE RIBEYE
PT40M
CARPACCIO VAN GEROOKTE RIBEYE
Een heerlijk carpaccio van gerookte ribeye recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
11 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe CARPACCIO VAN GEROOKTE RIBEYE te bereiden
Bereiding:
- Maak de sla aan met de vinaigrette dressing
- Bak de spekjes krokant
- Schaaf de Parmezaanse kaas
- Bak de pijnboompitten kort
- Maak de mosterdmayonaise
Uitserveren:
- Beleg de koude borden met de plakjes gerookte ribeye (let op niet op de rand van het bord beleggen)
- In het midden van het bord op de ribeye een selectie van de slasoorten leggen. (niet teveel)
- Daaromheen de pijnboompitten, uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas.
- Dress dit met de mosterdmayonaise.
- Maal op het laatste moment wat zwarte peper met de molen over het geheel.
- Maak de sla aan met de vinaigrette dressing
- Bak de spekjes krokant
- Schaaf de Parmezaanse kaas
- Bak de pijnboompitten kort
- Maak de mosterdmayonaise
Uitserveren:
- Beleg de koude borden met de plakjes gerookte ribeye (let op niet op de rand van het bord beleggen)
- In het midden van het bord op de ribeye een selectie van de slasoorten leggen. (niet teveel)
- Daaromheen de pijnboompitten, uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas.
- Dress dit met de mosterdmayonaise.
- Maal op het laatste moment wat zwarte peper met de molen over het geheel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Wij ( de kookclub )
hebben een hele goede slager, en die heeft het op voorraad.
Slagerij Lebouille uit Valkenburg Zuid Limburg
Maar je zou ook van de ribeye plakken kunnen afsnijden en die in een rookoventje kunnen roken net als b.v. eendenborst
hoeft maar enkele minuten.
Veel succes
:):)
M.V.G. Bert Allers
jac.v.d.Velden zegt:
bedankt jac