Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van lam en octopus
PT55M
Carpaccio van lam en octopus
Een heerlijk carpaccio van lam en octopus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van lam en octopus te bereiden
Verwarm de oven voor op 100°C. Schroei de lamsfilets rondom dicht in olijfolie. Laat dan 15 minuten garen in de oven. Laat afkoelen. Zeef de braadjus.
Kook de inktvis 25 minuten in lichtgezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.
Snij het lamsvlees en de inktvis in plakjes. Verdeel ze over de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en bieslook.
Roer een dressing van 150 ml braadjus van het vlees, de sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
Maak de paddenstoelen schoon. Bak ze in olie. Verdeel ze over de borden. Garneer met rucola en besprenkel met de dressing en wat olijfolie. Nog een draai van de pepermolen, en klaar.
Kook de inktvis 25 minuten in lichtgezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.
Snij het lamsvlees en de inktvis in plakjes. Verdeel ze over de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en bieslook.
Roer een dressing van 150 ml braadjus van het vlees, de sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
Maak de paddenstoelen schoon. Bak ze in olie. Verdeel ze over de borden. Garneer met rucola en besprenkel met de dressing en wat olijfolie. Nog een draai van de pepermolen, en klaar.