Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella
PT45M
Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella
Een heerlijk carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella te bereiden
Schil de meloenen, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij met een snijmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.
Leg de plakjes op een groot bord. Meng de porto met de azijn en de olijfolie en sprenkel de marinade over de meloen. Laat een halfuurtje marineren in de koelkast.
Leg de gemarineerde meloenplakjes op een ander bord, verdeel er de gerookte ham over. Trek de buffelmozzarella in grove plukken, leg ze lukraak op de meloen, werk af met basilicumblaadjes en roze peperbolletjes.
Leg de plakjes op een groot bord. Meng de porto met de azijn en de olijfolie en sprenkel de marinade over de meloen. Laat een halfuurtje marineren in de koelkast.
Leg de gemarineerde meloenplakjes op een ander bord, verdeel er de gerookte ham over. Trek de buffelmozzarella in grove plukken, leg ze lukraak op de meloen, werk af met basilicumblaadjes en roze peperbolletjes.