KookJij

Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella

Een heerlijk carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella te bereiden

Schil de meloenen, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij met een snijmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.


Leg de plakjes op een groot bord. Meng de porto met de azijn en de olijfolie en sprenkel de marinade over de meloen. Laat een halfuurtje marineren in de koelkast.


Leg de gemarineerde meloenplakjes op een ander bord, verdeel er de gerookte ham over. Trek de buffelmozzarella in grove plukken, leg ze lukraak op de meloen, werk af met basilicumblaadjes en roze peperbolletjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst