Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van rode biet met appel
PT15M
Carpaccio van rode biet met appel
Een heerlijk carpaccio van rode biet met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van rode biet met appel te bereiden
Schil de rode bieten (indien niet voorgekookt: gedurende ca. 40 minuten in water met laurierblaadjes laten koken). Snij de bieten vervolgens in zo fijn mogelijke sneetjes. Bedek de borden volledig met deze sneetjes.
Snij de appelen in kwartjes. Verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes vervolgens in zeer fijne plakjes.
Pers de citroen. Besprenkel de plakjes appel met het versgeperste sap. Peper naar smaak.
Plaats deze gekruide appelplakjes in het midden van de bietencarpaccio. Besprenkel het geheel met een scheutje notenolie.
Werk ten slotte af door wat walnoten over het geheel te strooien.
Snij de appelen in kwartjes. Verwijder het klokhuis. Snij de kwartjes vervolgens in zeer fijne plakjes.
Pers de citroen. Besprenkel de plakjes appel met het versgeperste sap. Peper naar smaak.
Plaats deze gekruide appelplakjes in het midden van de bietencarpaccio. Besprenkel het geheel met een scheutje notenolie.
Werk ten slotte af door wat walnoten over het geheel te strooien.