Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van Sint-jakobsschelpen
PT30M
Carpaccio van Sint-jakobsschelpen
Een heerlijk carpaccio van sint-jakobsschelpen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van Sint-jakobsschelpen te bereiden
Het vlees uit de sint-jakobsschelpen halen, de vliesjes en het oranje koraal verwijderen en de nootjes in dunne, ronde plakjes snijden. De schijfjes kort marineren in een mengsel van olijfolie en aceto balsamico. De raketsla in fijne reepjes snijden. De plakjes sint-jakobsschelpen over vier borden verdelen en kruiden met zout en zwarte peper uit de molen. De raketsla toevoegen en een dun straaltje olijfolie rond de kompositie gieten. De borden afdekken met plasticfolie en koud wegzetten.
Bereiding
Ondertussen met een speciaal mesje knikkers uit een flinke wortel steken. Deze beetgaar koken en verfrissen onder koud water.
Presentatie
De borden versieren met wortelballetjes en het voorgerecht opdienen.
Bereiding
Ondertussen met een speciaal mesje knikkers uit een flinke wortel steken. Deze beetgaar koken en verfrissen onder koud water.
Presentatie
De borden versieren met wortelballetjes en het voorgerecht opdienen.