Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat
PT40M
Carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat
Een heerlijk carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van tonijn, aubergine, courgette en tomaat te bereiden
Snij de aubergine en courgette in plakken. Ontvel en ontpit de drie tomaten.
Bestrooi de plakken aubergine met zeezout. Laat 15 minuten trekken en wrijf dan het zout eraf.
Maak de kaaskoekjes. Rasp de parmezaan net voor je de koekjes gaat bakken. Leg een dresseerring (8 à 10 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier en strooi er een dun laagje kaas in. Kruid met peper uit de molen. Maak zo vier rondjes.
Verhit de oven voor op 200° C en bak de koekjes 8 minuten in de warme oven, tot ze beginnen
te kleuren. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een deegrol om af te koelen, zo zullen ze mooi krullen.
Verhit een grillpan, vet ze lichtjes in en bak er de plakken aubergine en courgette in gaar.
Maak de tomatenvinaigrette. Mix de tomaat met de knoflook, enkele lepels olijfolie en een
scheutje balsamicoazijn. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker naar smaak. Giet door een zeef en bewaar in de koelkast.
Maak de marinade. Meng de olijfolie met het limoensap. Voeg er wat balsamicoazijn aan toe en kruid met peper en zout.
Haal een plakje carpaccio door de marinade. Leg er wat blokjes tomaat op, een plakje aubergine en een plakje courgette. Herhaal dit nog een keer en dek af met een derde plakje carpaccio.
Lepel de tomatenvinaigrette rond het torentje. Werk af met basilicum en een kaaskoekje.
Bestrooi de plakken aubergine met zeezout. Laat 15 minuten trekken en wrijf dan het zout eraf.
Maak de kaaskoekjes. Rasp de parmezaan net voor je de koekjes gaat bakken. Leg een dresseerring (8 à 10 cm doorsnede) op een bakplaat met bakpapier en strooi er een dun laagje kaas in. Kruid met peper uit de molen. Maak zo vier rondjes.
Verhit de oven voor op 200° C en bak de koekjes 8 minuten in de warme oven, tot ze beginnen
te kleuren. Haal ze voorzichtig van de bakplaat en leg ze op een deegrol om af te koelen, zo zullen ze mooi krullen.
Verhit een grillpan, vet ze lichtjes in en bak er de plakken aubergine en courgette in gaar.
Maak de tomatenvinaigrette. Mix de tomaat met de knoflook, enkele lepels olijfolie en een
scheutje balsamicoazijn. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker naar smaak. Giet door een zeef en bewaar in de koelkast.
Maak de marinade. Meng de olijfolie met het limoensap. Voeg er wat balsamicoazijn aan toe en kruid met peper en zout.
Haal een plakje carpaccio door de marinade. Leg er wat blokjes tomaat op, een plakje aubergine en een plakje courgette. Herhaal dit nog een keer en dek af met een derde plakje carpaccio.
Lepel de tomatenvinaigrette rond het torentje. Werk af met basilicum en een kaaskoekje.