Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van tonijn met paprika en verse kruiden
PT30M
Carpaccio van tonijn met paprika en verse kruiden
Een heerlijk carpaccio van tonijn met paprika en verse kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van tonijn met paprika en verse kruiden te bereiden
Maak een dressing met het citroensap en olijfolie breng op smaak mett de peper en het zeezout.
Snij de tonijn in fijne plakjes en leg ze op een groot bord.
Wrijf er een beetje van de dressing op en voeg nog wat peper en zout toe aan de tonijn.
Laat gedurende een uur rusten in de koelkast.
Verwijder de schil en de zaden van de paprika en snij ze vervolgens in een fijne brunoise.
Verhit wat van de olijfolie in een pan en laat er even de brunoise in zweten.,
voeg er de suiker aan toe en sprenkel er wat balsamicoazijn over.
Roer alles nog eens goed door elkaar en laat verder afkoelen.
Garneren:
Neem een groot bord en schik hierop de plakjes tonijn.
Maak een tuiltje van de kruiden en schik er midden op de tonijn.
Lepel er wat van de paprikapepers bij en strooi er wat Parmezaanse krullen bij.
Snij de tonijn in fijne plakjes en leg ze op een groot bord.
Wrijf er een beetje van de dressing op en voeg nog wat peper en zout toe aan de tonijn.
Laat gedurende een uur rusten in de koelkast.
Verwijder de schil en de zaden van de paprika en snij ze vervolgens in een fijne brunoise.
Verhit wat van de olijfolie in een pan en laat er even de brunoise in zweten.,
voeg er de suiker aan toe en sprenkel er wat balsamicoazijn over.
Roer alles nog eens goed door elkaar en laat verder afkoelen.
Garneren:
Neem een groot bord en schik hierop de plakjes tonijn.
Maak een tuiltje van de kruiden en schik er midden op de tonijn.
Lepel er wat van de paprikapepers bij en strooi er wat Parmezaanse krullen bij.